Akutte smerter i albuen

Smerter i albuen kan opstå akut efter f.eks. et fald og ved sådanne akut opståede smerter er det vigtigt at finde ud af, om der er en reel skade på knogler eller muskler. Hvis der med det samme opstår misfarvning, hævelse eller ligefrem rødmen, bør du søge hjælp, og få nogen til at kigge på det, helst indenfor det første døgn. Opsøg din kiropraktor eller en anden specialist, der kan hjælpe dig med at undersøge og klarlægge præcist, hvad der er sket. Ser armen skæv ud eller ”sidder den forkert” efter du har stødt den eller på anden måde har været udsat for et traume, bør du straks søge hjælp, da du kan have brækket en knogle, eller en knogle kan være skubbet ud af sin ledkapsel.

Behandling

Når vi har undersøgt dig og stillet diagnosen, lægger vi sammen en plan. Hvis der er tale om et brud i albuen, vil du blive henvist til skadestue. I de tilfælde hvor der ikke er tale om brud lægger vi en plan for den kiropraktiske del af behandlingen. I behandlingen kan indgå flere elementer, bl.a. manipulationsbehandling, forskellige former for muskelbehandling, mobilisering, træningsøvelser og mere generelle råd og vejledning.

Hjælp dig selv bedst muligt

Som ved alle andre symptomer bør du stoppe op og overveje, hvad der var årsagen til smerten og hvad du i givet fald kan gøre for at undgå yderligere smerter. Herudover er det vigtigt, at du prøver at undgå den eller de bevægelser i en periode, der har udløst problemet for, at du kan mærke om det bliver bedre, når du aflaster din arm og albue. Hold øje med om smerterne begynder at aftage. Gør de ikke det, bør du få albuen undersøgt!

Alarmkassen

Hvis der med det samme opstår misfarvning, hævelse eller ligefrem rødmen på albuen, bør du søge hjælp inden for det første døgn. Ser armen skæv ud eller ”sidder den forkert” efter du har stødt den eller på anden måde har været udsat for et traume, bør du straks søge hjælp, da du kan have brækket en knogle, eller en knogle kan være skubbet ud af sin ledkapsel.