Lyskesmerter hos børn

Det er ikke ualmindeligt, at børn får ondt i lysken/hoften. De er aktive, leger måske vildt, og falder ind i mellem og slår sig. Smerterne forsvinder som regel efter nogle få dage.

Hvis barnet får tiltagende smerter i området, der varer mere end nogle dage, og ikke kan strække hofteleddet ud, bør det undersøges nærmere.

Nogle gange kan børn gradvist udvikle en haltende gang eller klage over smerter i lyskeområdet uden kendt årsag. Dette vil din kiropraktor kunne undersøge dit barn for.

Behandling

Hvis barnets smerter skyldes, at der er noget, der ikke fungerer i bækkenled eller i musklerne omkring hofteleddet, er vi i stand til at give kompetent og kvalificeret behandling for disse problemer. Er der tale om mere sjældne lidelser henvises til nærmere udredning og kiropraktoren vil kunne fortælle, hvad der skal gøres, og hvor I skal henvende jer for nærmere behandling.

Hjælp dig selv bedst muligt

Som forældre skal du undersøge dit barn og mærk efter, om barnet oplever ømhed. Følg smerterne i nogle dage og hvis smerterne er vedvarende, bør I få barnet yderligere undersøgt. Det er det eneste I kan gøre som forældre: Forsvinder smerterne er der ingen grund til bekymring. Hvis det bliver værre eller uforandret, skal barnet undersøges. Dette kan foregå hos egen læge eller hos en kiropraktor. Er der behov for videre henvisning, kan kiropraktoren også sørge for dette.

Hvordan er fremtidsudsigterne?

Hvis barnets lyskeproblemer opdages og behandles i tide, vil der ikke være senfølger. Det er dog vigtigt at tage problemet seriøst og søge behandling, hvis barnet har smerter, der varer mere end nogle dage. Hvis der først søges behandling længere henne i forløbet, vil det forlænge behandlingsperioden, og det kan i visse tilfælde give følger.