Smerter i hoften hos børn

Årsagen til hoftesmerter kan have mange forklaringer, og nogle gange skal problemet findes et helt andet sted end i selve hoften.

Hos børn skyldes smerter i hoften dog oftest en forstrækning i hoften eller dårligt fungerende led i hofte, knæ, lænd, eller bækken.

Hoften er et område, der kan være svært at afgrænse da selve hofteleddet er omgivet af lysken, de store muskelgrupper i balden, bækkenets muskler på siden, lårets øverste muskler på forsiden og rigtig mange nerver passerer forbi hofteleddet. Det kræver som regel en nærmere undersøgelse for at få afdækket, hvad der er galt samt hvor smerterne kommer fra.

Behandling

Såfremt smerterne skyldes, at der er noget, der ikke fungerer som det skal i bækkenled eller i musklerne omkring hofteleddet, kan en kiropraktor hjælpe med at give kompetent og kvalificeret behandling for disse problemer. Kiropraktoren er kvalificeret til at undersøge og stille diagnosen på alle de nævnte lidelser, er der dog tale om mere sjældne lidelser henvises til nærmere udredning og kiropraktoren kan fortælle, hvad der skal gøres, og hvor I skal henvende jer for nærmere behandling.

Hjælp dig selv bedst muligt

Sørg for at undersøge dit barn og mærk efter, om barnet er ømt ved hoften. Overvåg smerterne i nogle dage og såfremt smerterne er vedvarende ud over nogle dage, bør I få barnet undersøgt.

Der er således ikke andet, I som forældre kan gøre: Forsvinder smerterne er der ingen grund til bekymring. Bliver smerterne forværret eller uforandret, skal barnet undersøges. Dette kan foregå hos egen læge eller hos kiropraktoren. Er der behov for videre henvisning, kan kiropraktoren gøre dette.

Hvordan er fremtidsudsigterne?

Såfremt barnets hofteproblemer behandles i tide, vil der ikke opstå senfølger. Det gælder dog om at tage problemet seriøst og søge behandling, hvis barnet har smerter, der varer mere end nogle dage. Hvis der søges behandling langt henne i forløbet, vil det kun forlænge behandlingsperioden, og det kan i nogle tilfælde give følger.